Med anledning av att det vid flera tillfällen förekommit störande fester/arrangemang, ofta i kombination med bristande kvalitet på städning efteråt, så vill vi härmed påminna om de ordningsregler och förutsättningar som gäller. Vi vill även upplysa om konsekvenserna då dessa inte efterlevs av er som bokat föreningsrummet eller vistas uppe på takterrassen;

  • Det är endast föreningsrummet som ni bokar. Övriga utrymmen kan nyttjas av alla boende i föreningen. Förhoppningen är givetvis att vi kan samsas där uppe.
  • Tänk på dina grannar! Närmsta granne är endast ett par decimeter betong under terassgolvet. Det låter väldigt mycket ner i dessa lägenheter när det dras bord och möbler (lyft!), spelas hög musik samt när det skriks/ropas. Visa hänsyn.
  • Tiderna som gäller på takterrassen är desamma som i övriga huset. Efter klockan 23.00 skall det vara tyst. Om störningsjouren behöver åka ut så kommer den ansvariga medlemmen att debiteras för utryckningskostnaden.
  • Alla som befinner sig på takterrassen skall lämna den i det skick den var när ni kom, d.v.s. helt, rent och städat. Detta gäller även gäster utanför föreningen. Tänk på att den bokande medlemmen även har ansvar för att städa hissen efteråt, där det nästan varje helg är spilld dryck på både golv och spegel. Undermålig eller utebliven städning debiteras 1500 SEK på nästa hyres-avi.
  • Var och en tar reda på sina sopor. Det är inte okej att ställa skräp i soprummet och förvänta sig att någon annan kommer att ta det åt en. I sådana fall kommer medlemmen att debiteras 1000 SEK på nästa hyres-avi.
  • De som använder grillarna skall rengöra dessa efter användning, enligt anvisning. Om grillarna missköts även i år kommer de att tas bort helt inför sommaren 2021. Om du finner takterrassen misskött när du kommer, meddela detta snarast till styrelsen (hsb.cinnober@gmail.com) så skall vi ta tag i det. Risken finns annars att du blir felaktigt beskylld för att ha stökat ner eller förstört något.

Om någon av punkterna ovan inte efterlevs så kan vi komma att spärra vederbörande från att komma in på plan 8/takterrassen under en period av 6 månader. Tänk på att detta även innebär att tvättstugan inte kommer att kunna nyttjas under den perioden.

Categories: Uncategorized