Brf Cinnober består av 89 bostadsrättslägenheter och har uppförts av HSB. Byggnaderna innehåller tre st hyreslokaler avsedda som affärslokaler. Föreningens adress är Gustaf Dalénsgata 18, Solventilsgatan 17A-17D, Fjärdingsgatan 15, 17 samt Rundbäcksgatan 16, 20.

Byggnad:

Storleksintervall: 1-4 rum och kök, 35-94 kvm

Byggår: 2016-2018

Fastigheten är fick certifiering silver enligt sweden green building council 2017

Uppvärmning: Fjärrvärme. Vattenburna radiatorer samt konvektorer vid fönster.

Ventilation: FTX-system

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken.

Kommande underhåll:

Då fastigheten är ny ligger inga planerade renoveringar nära i tid.
Det finns i nuläget ett aktivt bygglov för inglasning av balkonger (2021/10/10)

Ekonomi:

Avgifterna höjdes med 7% i juli 2024.

Som en del i styrelsens arbete med att tillse att föreningen har en långsiktigt stabil ekonomi med en balanserad belåningsnivå har vi beslutat att höja avgifterna med 4%. Det extra tillskottet kommer främst gå till amortering av lånen på fastigheten

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 432 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 525 kr betalas av köparen. Inre reparationsfond finns ej.

Ekonomi månadsavgiften:

I avgiften ingår värme & Telia Triple-play (se mer info nedan).

Föreningen har individuell mätning och debitering av varmvatten, kallvatten samt el.

Övriga utrymmen:

Den stora takterrassen, som är en vacker rogivande oas på åttonde våningen där du kan sola, äta middag eller bara vara. Här uppe har du en fantastisk utsikt åt alla håll. Perfekt för att se solen gå ner. 136 kvm av terrassen är inglasad, en vinterträdgård som förlänger sommaren rejält och även ett föreningsrum som man kan boka.

Det finns en gemensamhetslokalen och tvättstuga, vilket gör den till en naturlig mötesplats för dig och dina grannar. 60 kvm av takterrassen är öppen mot himlen och där kommer det förutom solstolar och relaxmöbler även finnas plats för grillning.

Det finns även övernattningslägenhet och cykelrum. Till samtliga lägenheter hör även ett förråd.

Gårdsplats/innergård:

Gården som vetter mot väster, ska påminna om ett kuperat skärgårdslandskap med bergsskrevor och frodig grönska. På utvalda ställen planeras sittplatser. Det kommer även att finns även en stor parksoffa av trä med perfekt solläge.

Parkering:

Till fastigheten hör 48 st garageplatser. Kostnad 1250 kr/ månad. Det finns även 4 MC platser. Separat kö där man skall ta kontakt med HSB.

Kabel-TV/Bredband:

Föreningen har avtal med Telia avseende Telia Bredband 500/500, TV-paket lagom och bredbandstelefoni Mini.

Försäkring:

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.

Bostadsrättsinnehavaren bör teckna hemförsäkring.

Kommunikationer:

Vart du än ska så är det enkelt att ta sig hit och härifrån – med cykel, buss, spårvagn eller bil. Med cykel tar du dig snabbt och tryggt över Götaälvbron till Nordstan och bilister väljer Lundbyleden vid sidan om Hjalmar Brantingsgatan. Vill du ta vagnen så har du nära till både Hjalmar Brantingsplatsen och Vågmästareplatsen, som är knutpunkter för många linjer.

Förvaltare:

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB

Informationen baseras på årsredovisning, säljbroschyr, ekonomisk plan