Den byggnad du bor i är Miljöbyggnadscertifierad. Detta innebär bland annat att extra hänsyn har  tagits till områdena energi, inomhusklimat och material.  

Du som bostadsrättsinnehavare ansvarar till viss del själv för ditt inomhusklimat genom att välja om  du vill köpa persienner till dina fönster eller inte. Persienner är en bra lösning för att stänga ute  värme från solen om du upplever att det blir för varmt i din lägenhet. Vi rekommenderar två olika  sorters solskydd alternativt en kombination av dessa. 

Mellanglaspersienner:  

De öppningsbara fönstren i din bostad är delningsbara och mellanglaspersienner kan därför  installeras. Mellanglaspersienner kan vara ett bra komplement för att stäng ute solljus och värme i  rummet. 

Vi rekommenderar er att kontakta en fackman för utförande av mellanglaspersienner.  

Invändig rullgardin:  

En invändig rullgardin kan också vara ett bra komplement om man upplever problem med för hög  solvärmelast inne i rummet, framförallt de dagar då solen ligger på.  

Som invändigt solskydd rekommenderas en väv som är semitransparent, med en metalliserad  baksida och är i en ljusare kulör, ex. Verosol – SilverScreen.

Categories: Uncategorized